ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 Στο κέντρο μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες οι οποίες αφορούν τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρονται στον χώρο μας και να ενημερωθείτε για τις επιστημονικές δραστηριότητες των συνεργατών μας.
Η Σοφία Δρόσου, ψυχολόγος της εξέλιξης, έχοντας εργαστεί για 10 και πλέον έτη σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα υποστήριξης και αποκατάστασης, εμπνεύστηκε τον παρόντα χώρο πίσω από την φιλοσοφία ότι παιδί και παιχνίδι είναι λέξεις ομοούσιες. Χρόνο με το χρόνο τα εξελικτικά προβλήματα και οι αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά διαγιγνώσκονται από διάφορους χώρους υγείας όλο και πιο συχνά.
Η παρέμβαση και η θεραπεία παιδιών με δυσκολίες είναι απαραίτητο να ξεπεράσει τα όρια της συστηματικής εκπαίδευσης και το παιδί να μιλάει, να μάθει, να επικοινωνεί και να διαμορφώνει χαρακτήρα μέσα από ένα παιγνιώδη τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα…..μεγαλύτερα παιδιά στα πλαίσια της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας.
Ο χώρος μας λειτουργεί από το 2009 και από τότε παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια σε άτομα και οικογένειες που χρειάζονται να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό για να βελτιώσουν τους όρους της καθημερινότητάς τους.Λειτουργούν επίσης ομάδες δημιουργικής απασχόλησης οι οποίες απευθύνονται στον νεαρό πληθυσμό, ο οποίος έχει την ανάγκη να εκφραστεί, να δημιουργήσει, να εξελιχθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί σε ένα ζεστό, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.Κοινός στόχος όλων των συνεργατών του κέντρου μας, είναι να βρισκόμαστε κοντά σας και να σας στηρίζουμε, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας με εχεμύθεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Με το έμπειρο και καλά καταρτισμένο προσωπικό μας, είμαστε κοντά σε εσάς & το παιδί σας.
Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας με επικεφαλής τη Δρόσου Σοφία πλαισιώνεται από έμπειρο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό 20 ατόμων

Η Σοφία Δρόσου είναι ψυχολόγος και ιδιοκτήτρια του « Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογενείας».

Εκπαίδευση:

Η Σοφία Δρόσου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές του τμήματος ψυχολογίας στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Έπειτα απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην εξελικτική ψυχολογία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε επίπεδο Master Practitioner στο NLP καθώς και κύκλο σπουδών στη δραματοθεραπεία και παιγνιοθεραπεία. Το μεταπτυχιακό της που αφορά τη συμβουλευτική ψυχοσωματικής υγείας του ‘California Metropolitan University’ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επαγγελματική Εμπειρία:

Η κα. Δρόσου έχει εργαστεί τόσο με άτομα όσο και με groups ατόμων διαφόρων ηλικιών (από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους) με ποικίλες δυσκολίες και διαταραχές (κρίσεις πανικού, διαταραχές προσωπικότητας, κατάθλιψη κ.α.).

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε ένα σημαντικό αριθμό σχολείων (κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά) για περίπου 20 χρόνια, σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης καθώς και σε δημόσιους οργανισμούς με εγκαταλελειμμένα παιδιά.  Αξιοσημείωτη είναι η εμπειρία που έχει όσον αφορά τις αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες).

Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους kung fu, η κυρία Δρόσου είναι η ψυχολόγος της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Parawushu” η οποία αφορά αθλητές kung fu με ειδικές ανάγκες καθώς και ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Επιπλέον, είναι η ιδιοκτήτρια του «Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στους Θρακομακεδόνες και ενός παραρτήματος του στην Άνοιξη. Το κέντρο περιλαμβάνει ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, δραματοθεραπευτές και ειδικούς θεραπευτές.
Κατά καιρούς, κάνει ομιλίες σε σχολεία, συλλόγους και σε συνέδρια.
Ένα από τα τελευταία της ενδιαφέροντα σχετίζεται με την ανακουφιστική φροντίδα σε ανθρώπους με χρόνιο πόνο.

Ο χώρος μας

Photo Gallery

Φωτογραφική περιήγηση στο χώρo του κέντρου στήριξης.

Οι απαντήσεις στις απορίες σας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιες οικογένειες μπορούν να ζητήσουν στήριξη;

Όλες οι οικογένειες που προβληματίζονται για κάποια συμπεριφορά του παιδιού τους και θέλουν να την αντιμετωπίσουν.

Πως μπορεί να βοηθήσει ο ψυχολόγος;

Ο ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια να «επικοινωνήσει», διευκολύνοντας την έκφραση των αναγκών, των ανησυχιών και των συναισθημάτων κάθε μέλους.

Γιατί είναι σημαντικό παράλληλα με το πρόγραμμα του παιδιού, να ενταχθούν και οι γονείς σε πρόγραμμα συμβουλευτικής;

Οι γονείς, είναι σημαντικό, να στηρίζονται παράλληλα με το παιδί, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όποιες δυσκολίες προκύψουν.

Γιατί το παιδί δεν μπορεί να πει καθαρά κάποια γράμματα;

Η δυσκολία των παιδιών στην παραγωγή κάποιων ήχων αποτελεί το πιο συχνό πρόβλημα ομιλίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, κυρίως, λόγω λανθασμένου τρόπου άρθρωσης. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να αξιολογηθεί από λογοθεραπευτή, ώστε να αποκατασταθεί.

Γιατί το παιδί δείχνει να μην ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει;

Κάποια παιδιά δείχνουν αδιαφορία στο να επικοινωνήσουν, δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και παρουσιάζουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Κατά βάση, παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες, εντοπίζονται με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι πολύ σημαντικό, αν παρατηρηθεί ιδιαιτερότητα στη συμπεριφορά και στην επικοινωνία του παιδιού, να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση από ειδικό.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΘΟΔΟΙ - ΤΕΣΤ

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται διεπιστημονικά από λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, παίδο-ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό και παρέχεται εβδομαδιαία συμβουλευτική καθώς και εκπαίδευση γονέων όπου χρειάζεται. Χρησιμοποιούνται έγκυρα σταθμισμένα εργαλεία, όπως Αθηνά τεστ, Α’Τεστ, WISC V,Ariston test,ΛΑΜΔΑ τεστ & MMPI-2.

ΤΟ BLOG ΜΑΣ

ΑΡΘΡΑ

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα και διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα

NEWSLETTER

Θέλετε να μένετε ενημερωμένος για τις μεθόδους μας?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά & να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτησή σας.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας

Λ.Θρακομακεδόνων 130,Αχαρναί,
Αθήνα, 13671, Ελλάδα